Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fejezetek

Cikkek

17. fejezet

2015.05.20

Az erdei-őrség a délen szolgál, mint határőrző, így a szokottnál keményebb körülményekhez kell alkalmazkodniuk, akárcsak a többi osztagnak. Amikor úgy tűnik, kimerültek a tartalékaik, váratlan segítség érkezik, de elég lesz ez ahhoz, hogy visszaverjenek egy kemény orktámadást? A csapat olyasvalakit veszít el ebben a csatában, aki szinte pótolhatatlan mindenki, főleg Gwilnis szívében, de valakinek mégis a helyére kell lépni. Vajon kire esik a választás?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 6

16. fejezet

2015.05.09

Az északi sárkányok ismét feltűntek a Kiszáradt Hangástól délre eső területeken, és veszélyeztetik az emberek lakta városokat, de némileg a Bakacsint is. Thranduil és néhány tucat katona személyesen indul el északnak, hogy felmérjék a pusztítás mértékét és az őket fenyegető veszélyt, közben hősnőnk rengeteg tapasztalattal lesz gazdagabb. Galaeth olyan titkokat oszt meg vele, ami új világot nyit meg előtte, lehetősége lesz kamatoztatni az embernyelv-tudását, és most először nyíltan szembeszegül a királlyal, természetesen a jó cél érdekében. De ha a csapatot megtámadja egy hidegsárkány, vajon elég bátrak ahhoz a tündék, hogy ne csak magukat mentsék, hanem a társaikra is vigyázzanak? Legolas mi mindenre képes azért, hogy megmentse azt, akit szeret?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 6

15. fejezet

2015.04.25

A csata véget ért, az erdőtündék győztek, de sok vér folyt ki azért, hogy elűzzék az ellenséget. A gyógyítók, köztük Tauriel is szünet nélkül dolgoznak, hogy rendbe hozzák őket. A tündelány azonban rejteget valamit, és az, hogy nem mondja el senkinek, súlyos következményeket von maga után, s akár az élete is veszélybe kerülhet. A történet folyamán talán most látjuk először ilyen védtelennek és sebezhetőnek őt, még ha nem is végig. Szerencséjére azonban Legolas valahogy mindig ott van mellette, hogy megakadályozza, hogy még rosszabbra forduljon a helyzet. De vajon megbocsát-e húgának, nomeg önmagának Galaeth, amiért engedte, hogy ez történjen?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 15

14. fejezet

2015.04.14

A fejezet elején úgy tűnik, minden rendben van, már amennyire ez lehetséges az Éber Béke vége óta.  Az erdőt azonban veszély fenyegeti, s a király összegyűjti harcosait, hogy megvédje népét. A közelgő csatában az erdei-őrség is részt fog venni, így Tauriel megtapasztalhatja, milyen is egy vérontásos, minden erőt felvonultató ütközet. A végkifejlet azonban csak a következő fejezetben lesz olvasható. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 2

13. fejezet

2015.03.31

Tauriel már kilencvenhat éve szolgál az erdei-őrségben, és immár a falut tekinti otthonának, a bajtársait pedig a családjának. Bár az ő életében, úgy tűnik, béke honol, sötét dolgok vannak készülőben az erdő ellen. A lány és barátai egy véletlen folytán belecsöppennek az állandósuló orktámadások kiderítésébe, s Tauriel Legolasszal együtt olyan dolognak lesz közvetlen szemtanúja, ami teljesen megváltoztathatja az erdő sorsát, és lakóinak életét.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 9

12. fejezet

2015.03.17

Tauriel és az erdei őrség megkapja első megbízatását a királytól, de Thranduil alaposan feladja nekik a leckét. A tizenhat tünde olyan kalandba vág bele, ami akár a vesztüket is okozhatja. Ez nem újdonság, hisz jóformán folyamatos életveszélyben élnek az orkok miatt, de a csapat háromfelé szakadásával bizony csökken az erejük. Végre tudják hajtani a küldetést? És vajon mi van kialakulóban Adonras és Faelin, Glantheg és Nelleryn, illetve Brandor és Gwilnis között?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 2

11. fejezet

2015.03.02

   Ebben, a történet szempontjából különösen fontos fejezetben Tauriel a palotába kerülése óta először olyat tesz, amiért komoly büntetést kaphat, méghozzá magától a királytól. Vajon Thranduil megbünteti, vagy a lány valahogy másképp bánja meg a tettét? Szerencsére vannak barátai, akik ezekben a nehéz időkben is mellette állnak, és őszintén megmondják a véleményüket. Végül megtörténik az, amire a tündelány már huszonhárom éve várt, és új fejezetet nyit az életében.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 5

10. fejezet

2015.02.18

Névnapom alkalmából jöjjön hát az új fejezet! Ezúttal – rendhagyó módon – egy részlet következik.

A reggeli végeztével nem teketóriáztak, fogták a fegyvereiket, és lemásztak a fáról. Magukon érezték a többi tünde kérdő pillantását, de nem törődtek vele, hanem kiléptek az esőbe. Az első másodpercekben még hevesen pislogtak a szemükbe jutó víztől, de fokozatosan hozzászoktak. A tisztáson felsorakoztak egymás mellé, középen Brandorral, és nyilaikat közösen kilőve gyakorolták a célba lövést. Ahogy egyszerre engedték el a húrt, tökéletes harmóniában egymással, miközben hajukból és ruhájukból csöpögött a víz, olyan gyönyörű látványt nyújtottak, hogy a többi tünde pillantása egyre gyakrabban időzött el rajtuk, míg végül a fák védelme alól nézték az edzésüket.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 1

9. fejezet

2015.02.04

   Ahhoz, hogy új dolgok szülessenek, a réginek gyakran el kell pusztulnia, tartja a mondás. De Tauriel esetében mi lesz az új dolog? Egy új barátság, esetleg egy szerelem? Olvasd el ezt a fejezetet, és megtudod!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 6

8. fejezet

2015.01.21

Ebben a fejezetben Tauriellel olyan dolog történik, ami alapjaiban rendíti meg a tündék halhatatlanságba vetett hitét. Elveszíti élete egyik legfontosabb szereplőjét, és maga sem biztos abban, kiheveri-e ezt valaha. Mi erősebb, a gyász, vagy az életkedve?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 0