Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Halihó emberek, tündék, törpök és hobbitok!

2016.03.28

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 5

34. fejezet - II. rész

2015.11.27

"Nos, drága barátaim, most itt, a tengerparton ér véget a szövetségünk. Menjetek békével. Nem mondom, hogy ne sírjatok; mert nem minden könny keserű."

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 46

34. fejezet - I. rész

2015.11.14

Az előző rész kommentjeiben elejtettem pár megjegyzést arról, hogy hamarosan itt a vége a történetnek, s valóban, az utolsó rész meg van írva a füzetembe, csak be kell gépelnem, de mivel az minimum harminc oldal lenne Word-ben, inkább részekre tagoltam, hogy élvezhetőbb legyen, s ezzel kicsit a véget is elodázhatjuk.
A hercegi pár Aragorn meghívását elfogadva Gondorba költözik, hogy ott egy igencsak nekik való feladatot teljesítsenek. Amikor épp nem újoncokat képeznek ki, egymásnak élnek - ezt mutatja a rengeteg romantikus jelenet is - és úgy tűnik,. senki és semmi nem teheti tönkre boldogságukat. Amikor azonban egy régi jó barátjuk betegeskedni kezd, s állapota komolyra fordul, minden megváltozik. Legolasnak meg kel birkóznia a gyászával, de Tauriel most is mellette van, s igyekszik megkönnyíteni számára e szomorú időszakot. A rémálmokat azonban ő sem tudja elűzni.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 17

33. fejezet

2015.10.23

Végre valahára teljes a boldogság kedvenc tündepárunk között, hiszen az eddig szinte rettegett királyuk engedélyezte, sőt, áldását adta rá, hogy egymáséi lehessenek. Éppen ezért kiélveznek minden pillanatot, s kilenc esztendő alatt mindennél szorosabb kötelék alakul ki közöttük. Legolas ezt szeretné örökké és visszavonhatatlanul megpecsételni, ezért bíz meg egy kovácsmestert, hogy készítse el a Zölderdő valaha látott leggyönyörűbb eljegyzési gyűrűjét. Ám mikor végre a kezében tarthatja az elkészült művet, felvetül a kérdés, hogyan is kérje meg a kezét. Szerencsére Tauriel egy remek ötlete kiváló lehetőséget nyújt erre, s miután ez megtörténik, felgyorsulnak az események. Meglepő beszélgetések, izgalmas fordulatok és szerelmes éjszakák, valamint egy oly rég áhított találkozás, amiben Legolas végre találkozhat azzal a szerettével, akit még gyerekkorában ragadott el tőle a halál.
 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 31

32. fejezet

2015.10.10

A tervezett dátumnál egy nappal korábban érkezik ez a fejezet, de remélem, ez senkit sem fog zavarni. Ritkán játszódik a cselekmény a - most már nevezzük így - Nagy Zölderdőn kívül, most azonban pontosan ez fog történni, kedvenc tünde-párunk ugyanis délre utazik, hogy részt vegyenek egy, egész Középföldét érintő, ám ezúttal vér nélkül lezajló eseményen. Az ott eltöltött hetek során kapcsolatuk még jobban megerősödik, ám hazatérve ismét kénytelenek félelemben élni, hiszen ha rajtakapják őket, Taurielt akár száműzhetik is a birodalomból. Legolas ezért nagy lépésre szánja el magát, ám Thranduil még mindig tartogat meglepetéseket....
Rengeteg a Gyűrűk Urából vett idézet, és aki nem szereti a szenvedélyesebb szerelmi jelenetet, néhány bekezdést jobb lesz, ha átugrik.Mivel azonban elkezdhetjük a "klasszikus" visszaszámlálást a fejezetek számát tekintve, nagyon kérek mindenkit, írjon véleményt, kritikát,bármit, ami eszetekbe jutott a fejezet kapcsán. Az eddigi kommentekért pedig hálás köszönet. Jó olvasást!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 25

31. fejezet

2015.09.27

És most, kedves olvasóim és barátaim, elérkeztünk ahhoz a részhez, ahol már az írónő sem akar/tud előzetest írni. Erről a fejezetről csak nagyon nehezen lehetne szavakba önthető, spoiler-mentes beköszöntőt fogalmazni, még nekem is, márpedig eszem ágában sincs idejekorán elkottyantani bizonyos információkat. Csak pár dolgot szeretnék. Először is, aki nem kedveli a forróbb szerelmi jeleneteket, az a fejezet végét inkább ugorja át; karikákat azonban nem rakok, hiszen én magam sem tartom be őket soha. A másik, hogy mindenki, aki ezt a részt elolvasta, írjon egy értékelő hozzászólást, hiszen ekkora jelentőségű események régen zajlottak a történet folyamán. Köszönet érte előre is mindenkinek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 38

30.fejezet

2015.09.16

A bakacsinerdei tündéknek Legolas távozásával nincs többé maradásuk Völgyzugolyban, így rövidesen hazaindulnak, ám az otthoni helyzet sem kecsegtet túl sok jóval. Thranduil kis híján beleroppan a fia elvesztésébe, és mire kezdene ismét erős lenni lélekben, újabb támadás indul az ország ellen, s talán most először kétséges a tündék győzelme. Ők azonban nem adják fel, egy zseniális tervvel a maguk javára fordítják a csatát, ám ez a király vesztét okozza. Ha Thranduil meg akar válni az élettől, ugyan mit tehet Tauriel, hogy visszahozza oda?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 17

29. fejezet

2015.09.05

Két hét kihagyás után ismét itt vagyok, egy pörgős, de semmiképp sem meglepő cselekményű fejezettel. A tartalom szerintem senkinek sem lesz ismeretlen, de a részletekkel már nem ez a helyzet. Egy Völgyzugolyból érkezett levél megváltoztatja Legolas életét, ám Tauriel nem akarja, hogy legjobb barátját is elvegye tőle a háború. Ha viszont eltekintünk a drámaibb részletektől, felvetül a kérdés: hogyan kerül a tündeherceg és az őrkapitány közös hálószobába? És Taurielt mi veszi rá arra, hogy teljesen Legolashoz bújjon alvás közben, mintha egy pár lennénk? Most először másoltam szó szerint a könyvből, amit szerintem észre fogtok venni majd, de talán nem lesz kirívó a saját fogalmazásomhoz képest.

Ezt a fejezetet ajándéknak szánom a bloggal kapcsolatos főbizalmasomnak, segítőmnek, legfőbb kommentelőmnek és legeslegjobb barátnőmnek, Vikinek, aki ma ünnepli születésnapját. Eru éltessen sokáig, mellon! :D

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 20

28. fejezet

2015.08.24

Itt, ebben a részben lesz a legfontosabb szerepe Aerilnek, hiszen a kislány Tauriel meggyógyításával bizonyította, hogy alkalmas gyógyítónak, és harcosnak is. Ez utóbbit szeretné bizonyítani, ám közben találkozik valakivel, aki olyan lényt hoz a királyságba, ami később tragikus eseményeket idéz elő. Egy orktámadás, ami során a tündék súlyos vereséget szenvednek, az ellenség a túszokkal együtt megindul Dol Goldur felé. Az életben maradottak megpróbálják kiszabadítani őket, ám ez csak részben sikerül. Tauriel a megérzéseire hallgatva hozza meg élete talán legnehezebb döntését, ami egyet jelent Aeril távozásával. De vajon hová?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 53